OKULUMUZUN TARİHİ

Afşar Kasabası İlkokulu 1935 yılında köylü tarafında imece ile yapılan toprak binada ilk defa eğitim öğretime açılmıştır. Sonraki yıllarda müteahit defalarca değişik binada ilk defa eğitim öğretime açılmıştır. Sonraki yıllarda müteahitler tarafından değişik binalar yapılarak eğitim öğretim sürdürülmüştür. En son 1960'lı yıllarda ve 1975 yılında yapılan ek binalarda eğitim öğretim sürdürülmüştür.


Afşar Orta Okulu ise 1976-1977 öğretim yılında eğitim ve öğretime açılmış olup,1975 yılında İlkokul için yapılan ek binada eğitim ve öğretime başlamıştır. Ancak İlkokulun binalarının yeterli olmaması sebebi ile 1981-1982 öğretim yılından itibaren eski ilkokul binası tamir ettirerek bu binaya taşınmıştır.

Afşar İlköğretim Okulu ise Afşar Kasabası İlkokulu ve Afşar Ortaokulu'nun birleşmesiyle oluşmuş ve 1989-1990 eğitim öğretim yılında zamanın Milli Eğitim Bakanı Avni AKYOL tarafından hizmete açılmıştır. Aynı yıl devlet tarafından ortaokul binası olarak yapılmış, sonradan ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür. Halen bu binada eğitim öğretime devam edilmektedir.12 derslikli olarak yapılan bina 1997 yılına kadar soba ile ısınıyorken 1997 yılı sonunda kalorifer sistemi kurulmuş olup sınıflardan biri kalorifer odası olarak tahsis edilmiştir. Afşar İlkokulu ve Ortaokulu adını Afşar Kasabasından almıştır.

Okulumuzun bulunduğu bu bina ilk olarak 1989 yılında Eğitim ve Öğretim faaliyetine başlamıştır.

 

O zaman bina bünyesinde sadece Afşar İlkokulu faaliyet göstermekte ve Afşar Ortaokul faaliyet göstermekte ve Afşar Ortaokul farklı bir binada hizmet vermekteydi. Kesintisiz 8 yıllık zorunlu eğitimle birlikte Afşar İlkokulu ve Afşar Ortaokulu, Afşar İlköğretim Okulu olarak hizmetine devam etti.4+4+4 Kesintili 12 yıllık zorunlu eğitimin kabulüyle birlikte Afşar İlköğretim Okulu, Afşar İlkokulu ve Afşar Ortaokulu olarak ayrılmış olup, hali hazırdaki binasında birlikte eğitim öğretime devam etmektedir. İki kattan oluşan okul binasının üst katı ortaokul, alt katı ise ilkokul olarak düzenlenmiştir. Okulumuzda normal eğitim yapılmaktadır.

 

 

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi